Την Τετάρτη στις 16-09-2015 ξεκινά το δημιουργικό πρόγραμμα του συλλόγου μας, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ειδικές ανάγκες, όπως αυτισμό, σύνδρομο Asperger, αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομο Down και κινητικά προβλήματα.Στόχος μας είναι η δημιουργική απασχόληση των ατόμων αυτών αλλά και η συμβουλευτική στήριξη των γονέων τους. Η λειτουργία του στηρίζεται ΜΟΝΟ στην εθελοντική προσφορά εξειδικευμένων επιστημόνων ήτοι δασκάλων ειδικής αγωγής αλλά και απλών συνανθρώπων μας που έχουν διάθεση να προσφέρουν.
Συγκεντρωνόμαστε,λοιπόν, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 17:30 έως τις 19:30 στο χώρο του Συλλόγου μας,επί της οδού Μ. Παπαναστασίου στην πόλη του Σουφλίου, και προσπαθούμε εθελοντές και παιδιά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες εκπαιδευτικού κατά κανόνα χαρακτήρα και κυρίως με τη μορφή παιχνιδιού αλλά και με τη διοργάνωση μικρών αποδράσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών, την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον, τα ζώα, τον αθλητισμό αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, να απασχολούμε δημιουργικά τα μέλη μας έτσι ώστε αυτά να αναπτύσσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ιδιαίτερες δεξιότητες τους.
Μέσα από την προσπάθεια μας αυτή επίσης αισιοδοξούμε στο μέλλον να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε και άλλα παιδιά με παρόμοιες «ιδιαίτερες ικανότητες» ώστε να γίνουν και αυτά «φίλοι μας».


Μοιραστείτε το...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter