Η λειτουργία του Συλλόγου μας ξεκινάει κάθε χρόνο περίπου  στις αρχές Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι και αρχές Ιουνίου. Όλο αυτό το διάστημα μαζευόμαστε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα και ώρα 17:30μ.μ.-19:00μ.μ. στο «σπίτι μας», στο κτίριο του Συλλόγου μας. Εκεί παίζουμε, γελάμε, μαθαίνουμε, κατασκευάζουμε, χορεύουμε και κάνουμε νέους φίλους. Επίσης μια φορά κάθε μήνα επισκεπτόμαστε διάφορους  χώρους εστίασης της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής στα πλαίσια της διαδικασίας της ομαλής κοινωνικοποίησης.

Παράλληλα διοργανώνουμε ημερίδες ενημέρωσης, βιωματικά σεμινάρια και συνεργαζόμαστε με εγκεκριμένους επιστήμονες  διαφόρων ειδικοτήτων όπως εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, παιδαγωγούς και κοινωνικούς λειτουργούς.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από το καθιερωμένο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα. Όμως συμμετέχουμε ενεργά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας και θέλοντας οι συντοπίτες μας να μας γνωρίσουν καλύτερα κάθε παραμονή Χριστουγέννων λέμε τα κάλαντα στη τοπική αγορά του Σουφλίου, κάνοντας στους επαγγελματίες της πόλης ένα μικρό, χειροποίητο από εμάς δώρο.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη με δεντροφυτεύσεις, νέες ιδέες, ιππασία και πολλούς περιπάτους. Και λίγο πριν τις ημέρες του Πάσχα οργανώνουμε Πασχαλινό Bazaar όπου και καλούμε στο κέντρο της πόλης του Σουφλίου όλο τον κόσμο να δει τι φτιάξαμε. Ένα Bazaar  γεμάτο αγάπη, αποδοχή, χρώματα και χαμόγελα. Με πολλές κατασκευές και χειροτεχνίες από τα δικά μας χέρια και βέβαια την πολύτιμη βοήθεια αρκετών ανθρώπων της πόλης, που τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτήν. Για αυτή την πασχαλινή γιορτή, μάλιστα, συνυπάρχουμε κάποια απογεύματα με τα δημοτικά σχολεία της πόλης δημιουργώντας όλοι μαζί.

Τέλος Μαΐου ή άλλοτε αρχές Ιούνη διοργανώνουμε ένα μεγάλο πάρτι. Πρόκειται για μια ευχαριστήρια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο πάρκο δίπλα από το «σπίτι μας» και απευθύνεται κυρίως στα σχολεία της πόλης και τους μικρούς μας φίλους. Ομαδικά παιχνίδια, μουσική, χαρούμενες παιδικές φωνές, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, αμέτρητα χαμόγελα και σφιχτές αγκαλιές.. Κάπως έτσι αποχαιρετιζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Το καλοκαίρι μας ενθουσιάζει, για αυτό δεν μένουμε μέσα. Οι «θεραπείες» κολύμβησης ξεκινάνε, καθώς μας αρέσουν πολύ και μας  ωφελούν εξίσου. Και δεν σταματάμε εκεί. Στα μέσα του καλοκαιριού οι κατασκηνώσεις μας περιμένουν.. Είτε σε Κατασκηνώσεις Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είτε σε πλαίσιο συμβίωσης σε κατασκηνώσεις τυπικής ανάπτυξης εμείς περνάμε υπέροχα. Παιχνίδια, καθημερινή κολύμβηση, νέες φιλίες και όμορφες εμπειρίες κοντά στη φύση.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έως την πρώτη συγκέντρωση της παρέας μας το επερχόμενο φθινόπωρο παίρνουμε μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες: κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές. Όπως πέρσι που τρέξαμε μαζί με γονείς και εθελοντές σε τοπικούς αγώνες δρόμου, αλλά και με μεγάλη μας χαρά στο Run Greece.

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΜΑΣ !!!

Μοιραστείτε το...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter